Cea mai buna decizie


Julia, 25
︎Transylvania“Abia acum conștientizez cât de intens am trăit în ultima perioadă. Viața era ca o mare generoasă de oportunități pe care am navigat cu frică constantă că o să le ratez. Și nebunește, am încercat să mă împart într-o mie de bucăți ca să le fac pe toate, până în punctul în care trebuia să aleg. De la decizie era doar un pas până la regret. Dacă nu eram mulțumită, mă frustra gândul că aș fi putut alege altceva mai bun, alt restaurant, altă petrecere, alți oameni în jurul meu. Weekendul era prin excelență o tortură. Atunci se întâmpla tot ce era mai bun în lume, când corpul îmi cerea să mă odihnesc iar eu simțeam că nu îmi permit acest lux.

De când a început pandemia mă simt un pic ciudat. Parcă timpul a încetat să zboare cu viteza luminii și în sfârșit nu mai ratez nimic.

O parte din mine știe că nu e bine ce se întâmplă în lume, iar cealaltă parte e în culmea bucuriei. Nu știu dacă m-am simțit vreodată așa ușurată ca acum. M-a cuprins o liniște pe care o cunoșteam în vremea copilăriei, când nu tot ceea ce făceam trebuia să fie productiv și nici nu exista un deadline pentru orice. Nici nu îmi amintesc când am mai dormit așa de bine. Iar pentru prima oară în viață, fiecare decizie pe care o iau, e cea mai bună decizie. Mă simt de parcă am facut pace cu mine însămi.”