Museum of Intimacy

expoziție online

Mark

Carantină


Mara A, 18 ani
︎Îmi place mirosul de vanilie dispersat în aerul de primăvară, cafeaua fără lapte, să citesc, să vorbesc despre ce simt, să mă înconjor de oameni inteligenți și sinceri. Și cred că sunt amuzantă.︎

︎


Momentul de respiro a venit. Acesta nu se prezintă sub forma unei relaxări bine meritate pentru niște oameni avizi după bunuri materiale, ci, din contră,

e un moment de liniște al naturii, un moment în care pământul a luat pauză de la oameni.

Până acum, am crezut că noi oamenii suntem proprietarii pământurilor, dar nu ne-am închipuit niciodată cât de bine îi face planetei lipsa noastră. Nu am realizat până acum că planeta este într-o continuă degradare din cauza ignoranței noastre și am continuat să-i facem rău cu prețul fericirii și a lejerității noastre.

Acum suntem condamnați să privim pe geam rezultatul acțiunilor noastre asupra mediului înconjurător. Putem observa de pe geamul încăperii cum soarele puternic liniștește orașul, iar mai apoi, peste trei zile, putem observa cea mai puternică ninsoare.

Oare suntem conștienți că am participat la dezechilibrul acesta? Suntem conștienți că am distrus unicul spațiu care ne oferă resursele necesare vieții? N-am conștientizat. Și asta e cel mai trist. În loc să o facem și să valorificăm timpul acesta liber, căutăm răspunsurile unor întrebări puse greșit. Ne întrebăm unde e Divinitatea sau puterea universului în momentele cruciale ale vieții precum acesta, dar ceea ce nu știm și nu acceptăm e faptul că Divinitatea sau puterea universului e iubire. E partea sufletului care ne îndeamnă să fim mai buni, mai pozitivi, mai iubitori și să creăm legături armonioase în jurul nostru. Deci, practic prin toate acțiunile care au la bază iubirea sau măcar intenții bune, putem crea Divinitatea. Dar noi nu vrem. Sau am încetat să vrem când ne-a fost mai greu și când am simțit că lumea exterioară o reflectă pe cea interioară.

Așadar, până ne facem ordine în gânduri și în suflet, stăm acasă.

Spune-ne părerea ta!